Rreth qendrës së skijimit

Hotel "Molika"

Qendra e skijimit Brezovica - qendër e famshme turistike në anën veriperëndimore të malit Sharr (komunën e Shtërpcës) është një qendër unike rekreative-sportive në një lartësi prej 900 deri në 2500 metra. Ajo është larg rreth 60 km nga Prishtina dhe poshtu nga aeroporti i Shkupit, nga Selaniku 303 km nga Sofja (përmes Nishit) rreth 355 km, nga Beogradi 400 km. Me natyrën dhe mjedisin natyror rrethina e Brezovicës na kujton një nga qendrat turistike më të famshme Evropiane. Pyjet shumëvjecare, livadhet dhe kullosat e pasura të pafundme janë plot me lule malore, bimë mjekuese, specieve të rralla të kafshëve të egra, relativisht sasi të larta të rreshjeve dhje rrjeti lumor i dendur dhe pasuritë në burimet dhe ujërat sipërfaqësore. Një numër i madh i burimeve dhe rrjedhave me ujë të ftohtë dhe të pastër janë koloritë i veçantë i kësaj zone.

Pjesët e poshtme karakterizohen nga një klimë të vërtetë parajsore, me ngrohtësi të këndshme ditore dhe netë të freskëta. Në pjesët më të larta ekziston një klimë e vërtetë alpine, në mënyrë që bora të mbajë deri në 280 ditë. Nuk është një rast i rrallë që të gjitha katër stinët mund të përjetohen gjatë të njëjtës ditë, dhe gjatë muajve korrik dhe gusht, pjesët më të larta të Sharrit janë të mbuluara me dëbore. Kushtet e favorshme klimatike paraqesin mjedisin ideal për turizëm dimëror, sportiv dhe rekreativ, kështu që vizitorët i takojmë gjatë gjithë vitit. Në verë, turistët në Brezovicë lënë kontakte të afërta me natyrën përmes shëtitjeve të organizuara, rekreacionit, ekskursioneve, gjuetisë dhe peshkimit dhe vizituar monumente të shumta kulturore dhe historike të kësaj zone. Gjatë gjithë vitit, qendra turistike e Brezovicës është e hapur për organizimin e seminareve, simpoziumeve, kongreseve dhe tubimeve shkencore. Qendra e skijimit Brezovica deri tani ka organizuar dy kampionate evropiane të skijim alpin, nëntë kampionate kombëtare, çdo vit (deri në vitin 1999) në kalendarin FIS, ka qenë e planifikuar një garë e lëshimit dhe sllallomit të madh për meshkuj e quajtur "Inex Ski Cup" dhe çdo vit mesatarisht janë realizuar më shumë se 103,000 fjetje në të gjitha objektet e qendrës së skijimit Brezovicë dhe mesatarisht 13,000 fjetje në objektet e tjera me qira, dhe mbi të gjitha në "Shtëpinë e Pensionistëve" - tani Hotel Junior në Brezovicë.

Video By Nebojša Vlašković

Ski Centar Brezovica 2018

Ski Centar Brezovica 2017

Ski Centar Brezovica 2015

Ski Centar Brezovica 2014

Edhe kur është mendu se cdo gjë ka marr fund, për çudi me entuziazmin e dashamirëve të skijimit dhe bjeshkatarëve krejt ka nisur nga fillimi. Teleferiqet përseri punojnë, ski-lift terhjek përseri, në fillim me kapacitet të kufizuar ndërsa tani me të gjitha kapacitetet. Na shkruani dhe na ndiqni ne rrjetet sociale. Mirësevini!

Telefonat e kontaktit:

+386 49 938 561 -Hotel "Molika"

0290 73 654 -Hotel "Narcis"

+383 44 310 350 - Viber

e-mail:

skibrezovica@gmail.com